Bursa Teknik Üniversitesi’nde Havacılık ve Savunma Günleri Başladı

Bursa Teknik Üniversitesi Uzay Havacılık ve Savunma Günleri

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu öğrencileri tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Havacılık ve Savunma Günleri başladı.

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi G Blok’ta gerçekleşen etkinliğin açılışında Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin genç, dinamik ve güçlü bir şekilde birçok alanda önemli başarılar elde ettiğini vurguladı. TÜBİTAK projelerindeki artışın yanı sıra AR-GE çalışmaları ve proje günleri gibi faaliyetlerin yanı sıra “sorun çözüm pazarı” gibi etkinliklerin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Üniversitenin öğrenci odaklı bir yaklaşıma sahip olduğunu belirten Çağlar, “Öğrenciyi merkeze alan bir üniversite olarak tanınıyoruz. Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğumuzu tebrik ediyorum. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu organizasyonda ülkemizin önemli temsilcilerini ağırlıyorlar. Bu yıl TUSAŞ, Kale Savunma, Hexagon gibi birçok firma burada olacak. Bu değerli firmaların tecrübelerini ve katkılarını dinlemek mümkün olacak. Havacılık ve Savunma Günleri’nin başarılı geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Topluluğun Yönetim Kurulu Üyesi Alperen Karabudak, topluluk olarak çeşitli kategorilerde insansız hava araçları geliştirdiklerini anlattı. Dikey iniş kalkışlı, sabit kanat ve döner kanat olmak üzere farklı İHA kategorilerinde projeler geliştirdiklerini belirten Karabudak, “Havacılık ve Savunma Günleri gibi etkinliklerle üniversite öğrencilerinin havacılık ve savunma sanayiine olan ilgilerini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

BTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Alperen Burak Temiz ise etkinliğin havacılığa ilgi duyan gençlere fırsatlar sunduğunu söyledi. Etkinlikte, topluluk üyeleri tarafından kurulan stantlarda pilotluk simülasyonu ve geliştirdikleri insansız hava araçları tanıtıldı.

Havacılık ve savunma sanayisinde tanınmış birçok firmanın temsilcisi, 3 gün boyunca öğrencilerle buluşarak konferanslar verecek.

Related Posts

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi? Hakaret içerikli paylaşımlar sonrası soruşturma açıldı! İşte Twitter yapay zeka uygulaması Grok son durum

Sosyal paylaşım ağı X yani eski adıyla Twitter’ın yapay zeka uygulaması Grok’un hakaret içerikli paylaşımları sonrası yargı harekete geçti. Uyulama tarafından verilen uygunsuz içerikli cevaplarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uygunsuz içeriklerle soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrasında sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere kamuoyunda “Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi?” sorusu cevabını arıyor. Peki, Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili detaylar…

Vatandaşlar, Avrupa Konseyi ödüllü Antalya Müzesi yıkılmak istenmesine tepki gösterdi

Vatandaşlar, Avrupa Konseyi ödüllü Antalya Müzesi yıkılmak istenmesine tepki gösterdi

Sanatçı Ahmet Güneştekin, son kişisel sergisini Roma’da açtı

Sanatçı Ahmet Güneştekin, son kişisel sergisini Roma’da açtı

Samsun Devlet Opera ve Balesi “Doktor Mucize” operasını sahneledi

Samsun Devlet Opera ve Balesi “Doktor Mucize” operasını sahneledi