Havalimanı Fiyatları Tüketiciyi Zorluyor

Havalimanlarında Fiyatlar Yüksek: Tüketici Hak Arama Derneği Uyarıyor

Havalimanlarında gıda fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Tüketici Hak Arama Derneği Hukuk İşleri Başkanı Avukat Mehmet Raşit Çavuşoğlu, ülkemizde serbest piyasa koşullarının geçerli olduğunu ancak tüketiciyi koruma altına alan hukuki düzenlemeler bulunduğunu belirtti. Çavuşoğlu, tüketicinin korunması adına fiyat denetimlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Avukat Mehmet Raşit Çavuşoğlu, havalimanlarında su, kahve ve atıştırmalık gibi ürünlerin şehir merkezine göre oldukça yüksek fiyatlarla satıldığını ifade ederek, tüketicilerin bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, havalimanı işletmelerinin serbest piyasa kuralları çerçevesinde fiyat belirleme hakkına sahip olmalarına rağmen, fiyatların genel piyasa ortalamasının üzerinde olmasının tüketicileri zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Çavuşoğlu ayrıca, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine atıfta bulunarak, aşırı fiyat artışlarının tüketiciyi mağdur edici bir unsur olarak değerlendirilebileceğini ve bu durumda cezai işlem uygulanabileceğini ifade etti. Rekabet Kurumu ve Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyat artışları konusunda denetimler yapabileceğini de belirtti.

Havalimanı işletmelerinin tüketicilerin geri bildirimlerini dikkate aldığını belirten Çavuşoğlu, bazı düzenlemelerin tüketici talepleri doğrultusunda hayata geçirildiğini ve bu şekilde yolcu deneyiminin iyileştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Sonuç olarak, tüketiciler fiyat politikaları konusunda bilinçli olmalı ve haklarını aramalıdır. İşletmelerin tüketici şikayetlerini dikkate alarak fiyat politikalarını gözden geçirmesi ve yetkili mercilerin denetim mekanizmalarını geliştirmesi gerekmektedir. Bu nedenle tüketicilerin havalimanlarındaki fiyat politikalarına ilişkin öneri ve şikayetlerini resmi kanallar aracılığıyla iletmeleri önem taşımaktadır.

Tüketiciler, görüş ve şikayetlerini havalimanı yönetimlerine, Ticaret Bakanlığı’na, e-Devlet üzerinden veya Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemi aracılığıyla iletebilirler. Yetkililer, tüketici taleplerini dikkate aldıklarını ve fiyatlandırmalar konusunda denge sağlamak adına çalıştıklarını belirtmektedir.

Related Posts

CHP’li Türker Ateş: Şimşek programı sanayici ve üreticinin mezarını kazıyor

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğinde yürütülen ekonomi politikasına ilişkin “Sadece faiz artışları ile ilerleyen Şimşek programı sanayici ve üreticinin mezarını kazıyor” dedi.

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı -29 Nisan 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,2 düşüşle 10.201,00 puandan başladı.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir