Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı

Manisa’da Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı, Coğrafi İşaret Almak İçin Girişimde Bulunuldu

Manisa’nın Karaoğlanlı bölgesinde yetişen Altınbaş Kavunu, kendine özgü aroması ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Altınbaş Kavunu hasadı başladı ve bölgeye özgü bu kavuna coğrafi işaret almak için adımlar atılıyor.

Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesi’nde üretilen Altınbaş Kavunu, sarı ve ince kabuklu olması, aromatik yapısı ve tatlı lezzetiyle biliniyor. Altınbaş adını, kavunun sarı parlak renginden alıyor. Bölgenin yerel bir kültürel mirası olan bu kavun, geleneksel yöntemlerle ve yerel tohumlarla üretiliyor.

Karaoğlanlı’da yaklaşık 200 dönümlük alanda yetiştirilen Altınbaş Kavunu, sabah erken saatlerde toplanıp meydanda satışa sunuluyor. Bazıları İzmir ve çevre illere gönderilirken, civar mahallelerde de ekimi yapılmaya başlandı. Ancak kavunun kabuğu ince olduğu için raf ömrü kısa, olgunlaştığında 2-3 gün içinde tüketilmesi gerekiyor.

Karaoğlanlı Mahalle Muhtarı Hakan Kara, bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi vererek, Altınbaş Kavunu’nun geleneksel üretim yöntemleriyle devam ettiğini vurguladı. Coğrafi işaret almak için girişimde bulunduklarını belirten Kara, bölgenin bu eşsiz ürününü tanıtmak amacında olduklarını ifade etti.

Üreticilerden Hakan Abadanç, Altınbaş Kavunu’nun Karaoğlanlı’ya özgü bir kavun olduğunu ve çekirdekten üretildiğini söyledi. Aroması ve tadıyla ön plana çıkan bu kavunun diğer bölgelerdeki insanlar tarafından kabağa benzetildiğini ancak tattıktan sonra beğenildiğini belirtti. Üretim sürecinin 90 gün olduğunu ve 90. günde toplamaya başlandığını aktardı.

Altınbaş Kavunu üreticilerinden İsmail Yoğurtçu ise kavunun aromatik ve lezzetli olduğunu, organik bir ürün olduğunu ve ilaç kullanılmadığını söyledi. Ayrıca, ata tohumlarından üretiminin yapılabildiğini ve insanların bu kavunu beğendiğini ekledi.

Related Posts

Salmonella Tehlikesi Artıyor!

Uzmanlar, yaz aylarında Salmonella bakterisine karşı gıda güvenliği ve hijyenin önemine dikkat çekti.

IDEF 2025 Öncesi Savunma Buluşması

Savunma sanayi yöneticileri, IDEF 2025’te sergilenecek yenilikleri ve hedefleri açıkladı.

GTB’de Gıda Analiz Eğitimi Düzenlendi

GTB Laboratuvarı, gıda analizlerinde kaliteyi artırmak için eğitim programı düzenledi.

Kasko ve sigortaya gerek kalmayacak! Otomotiv devinden büyük hamle

Yenilikçi teknolojiye yönelik hamleleriyle önplana çıkan BYD, global satışlarda yakaladığı ivme ile Tesla’yı geride bırakıyor. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikteotonom ve otopilot park sistemleri de araba tutkunlarının dikkatini …

Azami ekmek tarifesine yüzde 20 zam geldi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu, İstanbul’da ekmek için yeni azami fiyat tarifesi teklifini temmuz ayı meclis toplantısında Oda Meclisi’ne sundu. Teklife göre İstanbul genelinde 1 kilogram ekmeğin azami fiyatı 75 TL, 200 gram ekmeğin …

Akbank’tan yapay zekada sınırları aşan başarı

Global Finance, Akbank’ı hem yapay zekada hem de ödeme işlem yönetiminde Türkiye’nin ve Batı Avrupa’nın En İyi Bankası seçti.