Bursa Teknik Üniversitesi’nde Havacılık ve Savunma Günleri Başladı

Bursa Teknik Üniversitesi Uzay Havacılık ve Savunma Günleri

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu öğrencileri tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Havacılık ve Savunma Günleri başladı.

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi G Blok’ta gerçekleşen etkinliğin açılışında Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin genç, dinamik ve güçlü bir şekilde birçok alanda önemli başarılar elde ettiğini vurguladı. TÜBİTAK projelerindeki artışın yanı sıra AR-GE çalışmaları ve proje günleri gibi faaliyetlerin yanı sıra “sorun çözüm pazarı” gibi etkinliklerin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Üniversitenin öğrenci odaklı bir yaklaşıma sahip olduğunu belirten Çağlar, “Öğrenciyi merkeze alan bir üniversite olarak tanınıyoruz. Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğumuzu tebrik ediyorum. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu organizasyonda ülkemizin önemli temsilcilerini ağırlıyorlar. Bu yıl TUSAŞ, Kale Savunma, Hexagon gibi birçok firma burada olacak. Bu değerli firmaların tecrübelerini ve katkılarını dinlemek mümkün olacak. Havacılık ve Savunma Günleri’nin başarılı geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Topluluğun Yönetim Kurulu Üyesi Alperen Karabudak, topluluk olarak çeşitli kategorilerde insansız hava araçları geliştirdiklerini anlattı. Dikey iniş kalkışlı, sabit kanat ve döner kanat olmak üzere farklı İHA kategorilerinde projeler geliştirdiklerini belirten Karabudak, “Havacılık ve Savunma Günleri gibi etkinliklerle üniversite öğrencilerinin havacılık ve savunma sanayiine olan ilgilerini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

BTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Alperen Burak Temiz ise etkinliğin havacılığa ilgi duyan gençlere fırsatlar sunduğunu söyledi. Etkinlikte, topluluk üyeleri tarafından kurulan stantlarda pilotluk simülasyonu ve geliştirdikleri insansız hava araçları tanıtıldı.

Havacılık ve savunma sanayisinde tanınmış birçok firmanın temsilcisi, 3 gün boyunca öğrencilerle buluşarak konferanslar verecek.

Related Posts

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

23 Nisan’da ne oldu?

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihtir. TBMM, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan Ankara’da açıldı ve ülkenin yönetim merkezi haline geldi. Türkler için en önemli günlerden biri olan …

23 Nisan’da belediyeler tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin millete ait olduğunu simgeleyen bu özel gün, resmi tatil olarak kutlanıyor. Peki, 23 Nisan’da belediyeler …

Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve kadın çiftçilerin bu süreçteki rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi. Mühendislik Fakültesi …

Türk ve Rus Öğrenciler Silifke’de Uçurtma Şenliği Düzenledi

Mersin’in Silifke ilçesinde, Türk ve Rus öğrencilerin katılımıyla uçurtma şenliği düzenlendi. Akkuyu Nükleer AŞ tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen şenlik, Kum Mahallesi sahilinde gerçekleşti …

Manisa’da Öğrenci Servisleri Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı

Manisa’da facianın eşiğinden dönüldü: 9 öğrenci yaralandı Aynı okulun öğrencilerini taşıyan servis araçları çarpıştı: 9 yaralı MANİSA – Manisa’da seyir halindeki iki öğrenci servisinin çarpıştığı kazada facianın eşiğinden dönüldü. Aynı okulun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir