Finansmanı buldu 5 milyar dolarlık oldu

Dream Games, Yeni Yatırımla 5 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaştı

2019 yılında kurulan ve Royal Match ile Royal Kingdom mobil oyunlarıyla büyük başarı yakalayan yerli mobil oyun şirketi Dream Games, yeni yatırımla birlikte 5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. İstanbul merkezli küçük bir mobil oyun stüdyosu olarak kurulan ve şimdi dünyanın en büyük oyun geliştiricileri arasında yer alan Dream Games, küresel alanda daha güçlü bir büyüme için yeni yatırımlara odaklanıyor. Yatırımın toplamı 2 milyar doların üzerinde ve öz sermaye ile borç finansmanı unsurlarını kapsıyor. Yatırımın düzenleyici kurum onayının 2025’in 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

‘Yeni Yatırımcılarımızla Büyümekten Heyecan Duyuyoruz’

Dream Games, Peak Games’ten ayrılan bir ekip tarafından 2019 yılında kuruldu ve firma hisselerini ve yönetimsel kontrolü elinde tutan beş kurucu ortak tarafından yönetiliyor. Daha önce yatırım yapan Balderton, Makers Fund, Index Ventures, Sequoia Capital ve IVP şirketleri ise Dream Games’ten çıkış yaparak hisselerini CVC ortaklığına devretti. Dream Games, 2022 yılında 2,75 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. CEO ve kurucu ortak Soner Aydemir, “Yeni yatırımcılarımızın desteğiyle büyümeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

En Yüksek Hasılatı Elde Eden Mobil Bulmaca Oyunları

Dream Games, mobil oyun faaliyetlerini Royal Match ve Kasım 2024’te piyasaya sürülen Royal Kingdom oyunlarıyla sürdürüyor. Royal Match, Candy Crush Saga’yı geride bırakarak mobil bulmaca oyunları kategorisinde en yüksek geliri elde eden mobil uygulama haline geldi.

Related Posts

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üç farklı lokasyonda yer alacak gemi trafik gözetleme istasyonları için inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir