“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Önemi

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,5 milyon sağlık turisti Türkiye’yi tercih etti. Ünver’in açıklamasına göre, Türkiye sağlık turizminde ilk 5 ülke arasında yer alıyor.

Sağlık turizmi farklı alanları kapsar. Medikal turizm, termal turizm, engelli turizmi, yaşlılık turizmi ve sağlıklı yaşam turizmi bunlar arasındadır. Medikal turizmde dünya genelinde 100 milyar dolarlık bir değer oluşurken, termal turizmde bu rakam 98 milyar dolar, sağlıklı yaşam turizminde ise 1,2 trilyon doları bulmuş durumdadır.

Ünver, “2024 yılında turizm geliri 60 milyar dolardı. Bir turistin ülkeye bıraktığı para yaklaşık 1000 dolardı. Sağlık turizminde ise 1,5 milyon turistle 3 milyar dolar gelir elde ediliyor.” sözlerini kullanmıştır.

Dezenformasyona Karşı Özel Ekip Kuruldu

Ünver, bazen sağlık turizmiyle ilgili yanlış bilgilerin yayıldığına değinerek, bu durumla mücadele etmek için USHAŞ bünyesinde özel bir ekibin kurulduğunu belirtti. Pandemi sürecinde Türkiye’nin sağlık alanında başarılı bir yönetim sergilediğini vurgulayan Ünver, Türkiye’nin sağlık hizmet kalitesinin dünya çapında fark edildiğini ifade etti.

145 ülkeden hastaların Türkiye’yi organ nakli, göz ameliyatları, onkoloji, tüp bebek, obezite cerrahisi ve diş tedavileri gibi konularda tercih ettiğini belirten Ünver, sağlık turisti başına gelirin 2 bin dolar civarında olduğunu dile getirdi. Behlül Ünver’e göre, gelirin 3-4 bin dolara çıkarılması ve turist sayısının artırılmasıyla yıllık 20 milyar dolar gelir hedefine ulaşılabileceğini bildirdi.

“HealthTürkiye Üyeliği Zorunlu Hale Getirildi”

HealthTürkiye platformunun amacının kayıt dışı faaliyetleri engellemek ve güvenilir hizmet sunumunu sağlamak olduğunu söyleyen Ünver, platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşlarının Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebildiğini belirtti. Bu sayede ‘merdiven altı’ faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturulduğunu ifade etti.

İngiltere’deki sağlık sistemine yönelik sorunlar nedeniyle Türkiye’ye olan talebin arttığına dikkat çeken Ünver, insanların yalnızca tedavi amaçlı değil, estetik, sağlıklı yaşam ve turizm amaçlı da Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi.

Ünver, sağlık turizmi hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini ve 26 Eylül’den itibaren kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini belirtti. USHAŞ Plus isimli yeni bir portalın da yakında devreye alınacağını belirten Ünver, bu platformun yerli ürünlerin yurt dışına tanıtımını ve satışını sağlayacağını, ayrıca ilaç teminiyle ilgili dijital bir otomasyon sistemi kurulacağını açıkladı. Ünver, USHAŞ’ın uluslararası alanda garantörlük görevini üstlendiğini ve sağlık hizmeti sunan kurumlara destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Related Posts

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1500 hasta kalp bekliyor

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi’nde yılın ilk 6 ayında 7 kalp nakli yapıldı. AÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Türkay, “Sağlık Bakanlığımızın şu anki listesinde kalp bekleyen hasta sayısı ortalama 1500 iken, merkezimizde 400’e yakın hasta beklemekte” dedi.

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.