İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği İhracat Rakamlarını Açıkladı

Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB), 2025 Nisan ayı ihracat rakamlarını duyurdu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 3,2 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştiren UİB, yılın ilk 4 aylık döneminde ise toplamda 13 milyar 65 milyon 358 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, rakamları değerlendirirken, “Global ekonomideki değişiklikler, ihracatçılarımızın stratejik adımlar atmasını gerektiriyor. Ancak üyelerimizin gayretli çalışmaları sayesinde Uludağ İhracatçılar Birliği olarak ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı dönemde Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) ihracatı da yüzde 16 artarak 2 milyar 754 milyon 997 bin doları bulurken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki toplam ihracatları yüzde 8,5 artışla 11 milyar 112 milyon 842 bin dolara ulaştı.

NİSANDA 100 MİLYON DOLARA YAKLAŞTI

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Nisan ayında 98 milyon 610 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki ihracatları 408 milyon 22 bin doları buldu.

Nisan ayında 69 milyon 568 bin dolarlık ihracat yapan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ise Ocak-Nisan dönemi toplamında 272 milyon 997 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Nisan ayında 23 milyon 752 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın dört aylık dönemindeki ihracatları 92 milyon 637 bin dolar oldu.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ise Nisan ayında 7 milyon 984 bin dolarlık bir ihracat yaparken, dört aylık dönemde 47 milyon 112 bin dolarlık dış satış gerçekleştirdi.

Related Posts

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üç farklı lokasyonda yer alacak gemi trafik gözetleme istasyonları için inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir