Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kadın Çiftçilere İklim Değişikliği Eğitimi Verdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, tarımı korumak ve kadın çiftçilerin rolünü güçlendirmek amacıyla iklim değişikliği eğitim programı düzenledi.

Projenin yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gamze Doğdu Yücetürk üstlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde hayata geçirilen “Tarımda Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, kadın çiftçilere iklim dostu tarım teknikleri, sürdürülebilir yeşil çözümler, döngüsel ekonomi, atık yönetimi ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında teorik bilgiler aktarıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programın açılışında yaptığı konuşmada, projenin kadın çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Karaca, kadın çiftçilerin tarımın yanı sıra aile ve geleceklerini de şekillendiren önemli bir role sahip olduklarını belirtti.

Projenin amacının kadınların iklim değişikliği konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu belirten Yücetürk, aynı zamanda kadınların sürdürülebilir tarım uygulamaları konusundaki bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Yücetürk, özellikle kadın çiftçilerin bu etkilerden daha fazla etkilendiğini söyledi. Yücetürk, Türk kadınlarının tarımsal iş gücünün neredeyse yarısını oluşturduğuna ve diğer ülkelerden daha fazla emek harcadığına dikkat çekerek, kadın çiftçilerin iklim değişikliğiyle mücadelede savunmasız olduklarını belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, projenin “İklim Direnci” ve “Sürdürülebilir Yeşil Çözümler” olmak üzere iki ayrı proje kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Programa, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve kadın çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Mehmet Emin Gürbüz – Kültür Sanat

Related Posts

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

23 Nisan’da ne oldu?

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihtir. TBMM, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan Ankara’da açıldı ve ülkenin yönetim merkezi haline geldi. Türkler için en önemli günlerden biri olan …

23 Nisan’da belediyeler tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin millete ait olduğunu simgeleyen bu özel gün, resmi tatil olarak kutlanıyor. Peki, 23 Nisan’da belediyeler …

Türk ve Rus Öğrenciler Silifke’de Uçurtma Şenliği Düzenledi

Mersin’in Silifke ilçesinde, Türk ve Rus öğrencilerin katılımıyla uçurtma şenliği düzenlendi. Akkuyu Nükleer AŞ tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen şenlik, Kum Mahallesi sahilinde gerçekleşti …

Manisa’da Öğrenci Servisleri Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı

Manisa’da facianın eşiğinden dönüldü: 9 öğrenci yaralandı Aynı okulun öğrencilerini taşıyan servis araçları çarpıştı: 9 yaralı MANİSA – Manisa’da seyir halindeki iki öğrenci servisinin çarpıştığı kazada facianın eşiğinden dönüldü. Aynı okulun …

Fatiha suresi meali nedir? Fatiha suresi okunuşu!

İslam’ın temel mesajını kısa ve öz şekilde sunan bu sure, her namazda okunmasıyla biliniyor. Fatiha suresinin nasıl okunduğu ve meali merak ediliyor. . Fatiha suresi meali nedir ve Fatiha suresi okunuşu nasıl yapılır diye merak edenler için hem …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir