Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde Yapısal Dönüşüm Vurgusu

UEZ 2025 Açılışında Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada küresel krizlerin riskler kadar fırsatlar da barındırdığını belirtti. Türkiye’nin yapısal dönüşümü gerçekleştirerek bu zorlu dönemi kalıcı kazanımlara dönüştürebileceğini vurgulayan Şimşek, programlarını kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

İş ve ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı UEZ 2025, ‘Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0’ temasıyla düzenleniyor. Ana sponsorluğunu Rönesans Holding’in üstlendiği zirve, Türkiye ve dünya siyasetçileri, iş dünyası liderleri ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

Küresel Zorluklar Karşısında Türkiye’nin Avantajları

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dünyanın karşı karşıya olduğu yapısal zorluklara dikkat çekerek, Türkiye’nin avantajlı bir konumda olduğunu belirtti. İhracat bağımlılığının görece düşük olmasının ve büyümenin iç talep odaklı olmasının Türkiye’yi diğer ülkelerden daha dayanıklı kıldığını ifade etti. Şimşek, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek, mali disiplini güçlendirmek, cari açığı azaltmak, verimliliği artırmak gibi hedefler doğrultusunda programlarını başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirtti.

Dengelerin Değişmesi Türkiye İçin Yeni Fırsatlar Yaratabilir

Capital, Ekonomist ve StartUp Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük, global borç krizinin gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra yüksek borçluluk seviyesine sahip gelişmiş ekonomiler için de tehdit oluşturduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın alınan yeni tedbirlerin küresel sistemin kurallarını yeniden belirleyebileceğine dikkat çeken Büyük, Türkiye’nin de yeni gelişmelerle fırsatlar elde edebileceğini belirtti.

Sürdürülebilir Gelecek İçin Ortak Akıl Şart

RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel ise UEZ’de toplandıklarını vurgulayarak, geleceğe yönlendirme konusunda ortak bir akıl oluşturmanın önemine işaret etti. Sürdürülebilir kalkınma ve toplum için katkı odaklı ekonomik başarının önemine değinen Çamlıbel, yatırım fonları ve özel amaçlı şirketler gibi çağdaş yatırım araçlarını sadece finansal değil, aynı zamanda toplumsal ve yapısal üretken modeller olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Gelecek yılların ticaret kurallarının ve rekabet paradigmasının yeniden tanımlandığı bir dönem olacağını vurgulayan Çamlıbel, politika ve yatırımların yeni çerçevede ele alınması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Trump, Musk’ı tehdit etti: Tesla hisseleri çakıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Elon Musk’a yönelik sınır dışı tehdidi, Tesla hisselerinin sert düşmesine neden oldu. Hisselerde açılışta yüzde 6’yı aşkın düşüş yaşandı.

Türkiye’nin çelik ürünleri ihracatı mayısta arttı

Çelik ürünleri ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre miktar yönünden yüzde 21,1 artışla 1,4 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 9,2 artışla 922,8 milyon dolar oldu.

Avrupa Rusya’ya yaptırımları uzatma kararı aldı

AB, Rusya’ya yönelik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatma kararı aldığını açıkladı.

TÜSİAD Başkanı’ndan yeni ‘lider’ tanımı

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan liderlik üzerine bir paylaşım yaptı.

İşsizlik başvuruları arttı, ekonomi daraldı: New York borsası yükseldi

New York borsası güne yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,24 artarak 43.084,07 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,33 artışla 6.112,09 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,44 kazançla 20.062,19 puana çıktı. Yatırımcılar, açıklanan …

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: ABD vergileri küresel ekonomiyi etkileyecek

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ABD gümrük vergilerinin küresel ekonomiyi derinden etkileyeceğine dikkat çekerek, Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından biri olan AB’nin ticarette ana aktörlerden biri olamadığını vurguladı.